gjorgjija sajkoski

Македонија

Ѓорѓија Сајкоски е нов генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ

А1он
Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ го избра Ѓорѓија Сајкоски за нов генерален секретар, а според партијата, тој е човек кој „одговорно ќе ги застапува нејзините политики