dzs

Македонија

ДЗС подготвена да ангажира тимови за брз одговор за гаснење на пожарите

А1он
Дирекцијата за заштита и спасување соопшти дека ја следи состојбата со пожарите на целата територија на Република Македонија и е подготвена во секој момент доколку
Економија

ДЗС со нови истражувања – за земјоделството, трговијата и туризмот

А1он
Структурно истражување на земјоделските стопанства, Попис на капацитетите во трговијата и угостителството, Анкета за странски туристи во сместувачките објекти и Анкета за странски посетители –
Македонија

ДЗС: Болеста Чвореста кожа потврдена во уште три региони

А1он
Вкупниот број на афектирани животни од болеста Чвореста кожа (БЧК) кај говедата заклучно со вчера е 192, односно зафатени се 11 стада. Болеста е потврдена