devizi

Економија

Просечната нето плата во Црна Гора во јуни 708 евра, за 2,1 отсто пониска

А1он
Просечната нето плата во Црна Гора во јуни изнесувала 708 евра и е за 0,3 отсто помала од претходниот месец, покажуваат податоците на црногорската статистичка
Економија

Девизните резерви околу 2,5 милијарди евра

А1он
Девизните резерви во Македонија на крајот на август годинава изнесувале 2.449 милијарди евра и бележат зголемување од 72 милиони евра во споредба со јули. Според податоците објавени на