detalen urbanisticki plan

Македонија

Членови на граѓанската иницијатива од Ѓорче Петров на средба со Бочварски околу урбанистичките планови

А1он
Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски на средба со претставници на Граѓанската иницијатива од општина Ѓорче Петров разговараше за донесените урбанистички планови од страна
Македонија

Ќе се изработува детален урбанистички план за Крушево

А1он
Обезбедени се средства за изработка на детален урбанистички план во општина Крушево во рамки на годишната програма за финансирање на изработка на урбанистички планови донесена
Македонија

Во Ѓорче Петров урбанистичките планови се носат нетранспарентно, обвинуваат граѓани од „Иницијатива против урбаното дивеење“

А1он
Општина Ѓорче Петров не престанува со нетранспарентното и насилничко носење на урбанистички планови, рекоа на денешната прес-конференција претставници од „Иницијативата против урбаното дивеење“. Сега, наведе
Македонија

Развојот на помалите општини условен од донесувањето ГУП, обемната процедура го отежнува нивното донесување

А1он
Процесот на изработка на урбанистички планови во помалите општини, особено во оние чии атари зафаќаат и делови на заштитени подрачја, локалитети со природни реткости што