deponija

Македонија

Расчистени дивите депонии во скопската населба Топаана

А1он
Во скопската населба Топаана расчистени се дивите депонии и извршено е рачно миење на три микро локации. Во расчистувањето беа вклучени дваесет работници од Јавна комунална хигиена,
Македонија

На Дрисла уништување фалсификувани производи

А1он
Координативното тело за интелектуална сопственост, традиционално на Денот на интелектуалната сопственост на депонијата „Дрисла“ ќе спроведе јавно уништување на одземените производи со кои се повредени