ddv

Македонија

Трајковски: Измените за ДДВ се по барање на малите фирми

А1он
Ноторна лага се информациите што деновиве ги пласираат некои медиуми, дека измените на Законот за ДДВ ќе бидат смртна казна за малите бизниси, рече денеска директорот на
Економија

Регистрирање на системот е-Даноци за обврзниците кои преминуваат во тримесечни ДДВ обврзници

А1он
Сите даночни обврзници кои од наредниот месец ќе преминат во тримесечни ДДВ обврзници, а кои не се регистрирани на системот за електронско пријавување на ДДВ
Економија

Донесена одлуката за намлување на ДДВ кај бебешките производи, училишниот прибор…

А1он
Владата донесе одлука за намалување на стапката на Данокот на додадена вредност за бебешките производи, училишниот прибор и сточната храна и адитивите на сточна или
Економија

(ВИДЕО) Николов: И со Законот за ДДВ единствена цел е што повеќе субјекти да ви бидат под контрола

А1он
„Не знам зошто не ги објаснувате законските решенија, коишто го предлагате во Собранието. На Комисијата обично ги објаснувате, меѓутоа на пленарна седница не го правите
Економија

Хармонизација на Законот за ДДВ со европското законодавство, не се менуваат стапките

А1он
Законот за Данокот на додадена вредност ќе се претпри измени поради усогласување со европското законодавство. Во подготвената нацрт врзија не се предвидува промена на стапките
Економија

Над 21.500 фирми се регистрирале за електронско пријавување на ДДВ

А1он
Електронското пријавување на ДДВ, навреме и успешно го завршија 21.647 фирми, соопшти Управата за јавни приходи. Со новините во даночното работење кои за месечните ДДВ