cvetanka laskova

Македонија

Фирмата поврзана со Цветанка Ласкова се откажала од грантот за иновации од 300 илјади евра

Маја Илиевска-Пачемска
Фирмата „Декодикс“, поврзана со Цветанка Ласкова, советничка за култура на премиерот, целосно ја повлекла апликацијата за грант од Фондот за иновации.  „Декодикс“, каде што како
Македонија

(ВИДЕО) Ласкова: Како советник се грижам за широката слика во културата, проектите се во надлежност на комисиите

А1он
Бурните реакции што ги предизвикаа резултатите од конкурсот за култура, ревизијата на програмата и незадоволството на дел од апликантите беа тема на денешната надзорна расправа
Видео Македонија

(ВИДЕО) Ласкова: Идната година половина од парламентарците ќе бидат жени

А1он
Борбата за еднаквост продолжува, СДСМ немаше да бидат борци за демократија без жените. Испраќаме силна порака – еднакви сме, изјави во своето обараќање, Цветанка Ласкова,