crna gora

Регион

„Одмарање во сенка“ нова спортска дисциплина во Црна Гора

А1он
Црногорците ќе се натпреваруваат во дисциплината „Лежење под сенка“. Благодарение на сопствениците на етно селото „Црна Гора“ од местото Брежан, 33 километри од Никшиќ, сите
Регион

ЕК препорача отворање на преговори со Црна Гора

А1он
Европската комисија го усвои пролетниот извештај во чии заклучоци препорачува отворање на претпристапни преговори со Црна Гора, пренесе црногорската национална телевизија. Во извештајот се констатира