bankrot

Економија

Владата ќе ги спасува Железници од банкрот: Ќе купи нови акции вредни 15,6 милиони евра

Орце Костов
Владата ќе купува акции од акционерското друштво „Железници Транспорт“ вредни 15,6 милини евра со што повторно на краток рок ќе го спаси загубарот од банкрот.
Свет

Водителот Алекс Џонс пријави банкрот – треба да плати отштета од една милијарда долари

А1он
Контроверзниот американски водител Алекс Џонс денеска поднесе барање за банкрот, откако пред помалку од два месеци судската порота одлучи дека тој и неговата компанија „Инфоварс“
Свет

Турција вети помош за фирмите погодени од банкротот на „Томас Кук“

А1он
Министерот за туризам на Турција, каде во моментов се блокирани 21.000 клиенти на банкротираниот туроператор „Томас Кук“, соопшти денеска дека ќебиде воспоставена програма за кредитна