aukcija

Магазин

Фотографија од Мен Реј на аукција по почетна цена од рекордни пет милиони долари

А1он
Оригинална фотографија од уметникот Мен Реј оди на аукција оваа пролет во Њујорк на продажба по досега рекордна цена за една фотографија, објави денеска Волстрит
Магазин

Редок примерок од Уставот на САД продаден за над 40 милиони долари

А1он
Многу редок оригинален примерок на Американскиот устав, потпишан на 17 декември 1787 година во Филаделфија, е продаден на наддавање во аукциската куќа „Сотби’с“ во Њујорк.
Магазин

„Вила Аурора“ оди на наддавање со почетна цена од 471 милион евра

А1он
Во Рим се продава „Вила Аурора“, нарекувана и „недвижен уметнички скапоцен камен на италијанската престолнина“. Имотот од 2.800 квадратни метри вклучува и бујна градина, а