Пронајдени фосили стари 310 милиони години

Од:

Двајца тинејџери од Халифакс откриле фосилни траги на влекачи, водоземци и безрбетници долж брегот на Големите езера во Њу Брансвик.

Мет Стимсон, помошник-кустос по геологија во музејот Њу Брансвик, рече дека трагите се стари 310 милиони години и се први од ваков вид од тој период.

Според него, ова откритие исполнува празнина во историјата на Brу Бранзвик. Тој истакна дека има многу растителни фосили од таа ера во областа, но ништо да се покаже дека животните биле таму во времето кога оваа провинција била тропско мочуришно подрачје.

Би можело да ве интересира

На Американците им се скратува животниот век

Ана Ололовска

На убавите луѓе им е тешко да бидат среќни во љубовта

Ана Ололовска

По грешка ја обрал пченката кај соседите

Ана Ололовска

Оружје од 19. век откриено во Северна Грција

Ана Ололовска

Оглас за куќа на „Зилоу“ собра стотици пати повеќе прегледи од своите конкуренти

Ана Ололовска

Финска ги избра татковците на годината

Ана Ололовска