Природата речиси секогаш надвладува над човековите творби

Од:

На Твитер и интернет-просторот честопати се објавуваат слики од тоа како предмети – плодовите на човековата рака „се стопуваат“ со природата… Следат неколку примери.

1. „Праисториски“ автомобил покриен со мов, трева и други растенија, изгледа како „природата да сака да го изеде“, како што прокоментира некој.

2. Дрвото пораснало и „го голтнало“ сообраќајниот знак за „деца на патот“.

3. Камионче на дрво, заглавено на него толку долго време, што „пораснало“, односно се издигнало, заедно со растението. Така вели едно објаснување…

4. Парче од сронет ѕид од црвени тули, се нашло во океанот, каде што морската вода и природата си го обликувале „по свој вкус“ – и терк.

5. Древен, буквално антички знак со натпис „пази куче!“, или на латински – „Cave canem!” Според „Рисрчгејт“, се работи за мозаик од римскиот град Помпеја кој настрада по ерупцијата на вулканот Везув, 79 година од нашата ера. Но, доста од артефактите и наодите, се речиси недопрени.

Би можело да ве интересира

Џесика Рабит добива нов, политички коректен лик

Ана Ололовска

Сестри со по 107 години – најстарите близначки во светот

Ана Ололовска

Италијанец запомни број од 630 цифри

Ана Ололовска

Авион принудно слетал во Австрија, оти патник „заглавил“ в тоалет

Ана Ололовска

САД: Нов рекорд во брзо туркање спортска детска количка

Ана Ололовска

Шпанија: Пезети во вредност од 1,6 милијарди евра останале незаменети

Ана Ололовска