Жан Митрев: Благодарност до министерот Филипче, покажавме дека ги имаме сите капацитети и можности

Од:

Академик д-р. Жан Митрев од „Клиника Жан Митрев“, на прес-конференција по повод првото трансплантирано срце истакна дека ги имаме сите капацитети и сите можности и упати јавна благодарност до министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче за целокупниот процес и организација.

„Се покажа дека ги имаме сите капацитети и сите можности и морам јавно да се заблагодарам на Министерот Филипче кој не организира, кој не сплоти и колку и да сме различни, сепак на крајот сме исти, имаме една цел, а тоа е да ги лекуваме пациентите. Без разлика дали сме приватни, државни, ние сме со таа дејност, со таа функција и сето ова е голема и успешна приказна. Му благодарам на Министерот, на целиот тим и на сите, оргомен број луѓе кои земаа учество во сето ова, за да ова биде вака како што е“, потенцираше д-р Митрев.

Би можело да ве интересира

Четврта трансплатација на срце во земјава, донор е 44-годишна жена

Мери Јордановска

Филипче: Преземаме активности за приближување на услугата на матичните лекари до пациентите во руралните средини

Ана Ололовска

Филипче: Не може да се споредат градбите за Клинички центар во Србија и кај нас

Ана Ололовска

Три месеци нема инсулин, ленти и игли, Здравство се правда со промена на софтверот и најавува дека од вторник ќе бидат достапни

Филипче: Близу 20 000 жени добија пристап до примарна гинеколошка здравствена заштита во отворената ординација во Шуто Оризари

Ана Ололовска

Здравствените работници ќе го добијат бонусот од пет проценти овој месец, најави Филипче

Ана Ололовска