Промоција на истражување на јавното мислење за евроинтеграцискиот процес

Од:

„Анализа на јавното мислење за зачленувањето на Македонија во ЕУ (2014 – 2018)“ и „Едрење низ бура – Македонија и ЕУ во 2018“, се насловени двата истражувачки труда, што ќе ги промовира денеска Институт за демократија „Социетас Цивилис“ – Скопје (ИДСЦС) во соработка со Фондација Конрад Аденауер.

Текстовите се изработени врз основа на истражувањето на јавното мислење за евроинтеграцискиот процес на Република Македонија спроведена во декември 2018.

Автори на првиот труд се Иван Дамјановски и Мари Јеленка Кирхнер, додека вториот труд е резултат на коавторство на Зоран Нечев, Иван Николовски и Мари Јеленка Кирхнер.

Би можело да ве интересира

Земјите на ЕУ се обидуваат да ги зајакнат границите за да го намалат миграцискиот притисок

А1он

Логар: Интеграцијата на земјите од Западен Балкан во ЕУ е важна за стратешката позиција на блокот во светот

А1он

Макрон пред ЕП: Европа не може долго да биде далеку од Западен Балкан

Ана Ололовска

Борел го уверил Кулеба во непоколебливата поддршка на ЕУ за Украина

Ана Ололовска

Макрон во Стразбур ја претставува својата „визија“ за Европа и ЕУ

Ана Ололовска

Фајон и Билчик изразија загриженост поради извештаите за неподготвеноста на избирачките одбори во Србија

А1он