Ќе се почувствува молњата што доаѓа: Алтернатива, Беса и Демократско движење од следната недела официјално

Од:

Партиските тела на партиите кои го сочинуваат Албанскиот опозициски фронт Алтернатива, Движење Беса и Демократско Движење следната недела се очекува да донесат одлуки за официјализирање на соработката за претстојните избори.

Албанскиот опозициски фронт исто така ги отвора вратите за приклучување кон овој блок интелектуалците, невладините организации и другите субјекти и сите што сакаат промени во Северна Македонија.

Односно, во наредните денови телата на секоја наша партија ќе одржат интерни состаноци на кои се очекува да се донесат важни одлуки, како онаа за подготвеност и официјализирање на соработката меѓу опозициските партии, вклучително и одлуката за име, лого и така натаму.

Следствено, од следната недела ќе може да се официјализира коалицијата на опозициските партии.

Кратко и јасно, од понеделник натаму, на некои луѓе и субјекти ќе им се уништи удобноста, затоа што ќе ја почувствуваат молњата што доаѓа, но за Албанците ќе се роди надеж за промена.

Би можело да ве интересира

Седат Сулејмани избран за шеф на изборниот штаб на „Беса“ и коалицијата „Вреди“

Горан Наумовски

Сејдиу: Техничкиот ги навредува работниците, кабадаии во Собрание, кабадаии во Влада, кабадаии во полиција

Горан Наумовски

Беса: На средбата во Приштина со Курти и Конјуфца, присутните лидери ја посочија и идејата за претседател Албанец

Движење БЕСА: ДУИ, СДСМ криминалот и корупцијата се при крај

Горан Наумовски

Движење БЕСА: Криминалците на ДУИ се заменуваат со криминалци на Ахмети

Горан Наумовски

БЕСА: ДУИ да не ја штити платата на Беким Незири од 3000 евра, туку и да го исклучи од партијата