Донации од 200, 500, 1000 денари: Ванковска кажа колку пари легнуваат на наменската сметка за изборите

Од:

Претседателската кандидатка на Левица, Билјана Ванковска преку Фејсбук кажа како ја финансира кампањата.

„Секое утро добивам извештај од сметката за изборната кампања, и иако приливот со донации на граѓани е скромен, останувам длабоко трогната кога ќе видам донации од 200, 500, 1000 денари. Дал кој колку можел, и најважно не му било тешко да оди до банка и да уплати од срце дури и кога никој не го притиска! Водам најскромна можна кампања ама чекорам со обичен и сиромашен ама чесен свет! Благословена сум со вашата верба и грижа. Ви благодарам прекрасни луѓе (најчесто непознати)“, напиша Ванковска.

Досега, таа е и единствениот кандидат кој кажа колку и како течат донациите од граѓаните кои доаѓаат на наменската сметка за претседателските избори. Целосните извештаи од донациите секогаш излегуваат во јавност по завршувањето на изборите и кога партиите истото го поднесуваат во институциите.

Би можело да ве интересира

Левица: Јавните претпријатија во Град Скопје пред колапс

Левица: Негрижата на институциите може да ја доведе во прашање безбедноста на користење на Велешкото Езеро

Левица: Омразата, бализмот и вандализмот не водат кон соживот за кој повикуваат етнички профилираните партии

Горан Наумовски

Левица: Тарифата на нотарите енормно зголемена – партиите на власт со нов удар по џебот на граѓаните

Горан Наумовски

Левица: Колку ги чинеше граѓаните театарот за фабриката со електро автомобили?

Горан Наумовски

Левица: Уште седум нови барања за апанажа – 750.000 евра го чинат народот поранешните функционери на ДПМНЕ, СДС и ДУИ