Нема да постојат анонимни повици во Македонија

Од:

Трите мобилни оператори пристапија кон новата законска обврска од АЕК. Целта на оваа обврска е да се заштитат корисниците од анонимните повици, кои според статистиката се се почести.

Оние кои ќе сакаат да станат при-пеид корисници,  ќе мора да се идентификуваат откако ќе го купат новиот број од T-mobile, VIP или ONE. Во спротивно, новата картичка нема да биде функционална.

Доколку новиот корисник не е во можност да се регистрира во салоните на мобилните оператори, тоа ќе може да го направи преку СМС порака, повик на оператор, или на веб страниците на мобилните оператори.

И оние кои веќе се корисници ќе мораат да се идентификуваат на своите броеви. Мобилните оператори за новата законска обврска ќе ги извести своите корисници преку СМС порака.

Би можело да ве интересира

Бизнисмените кои знаат плаќаат најмалку, а добиваат најмногу

Ана Ололовска

Со Vip Roam Surf целосна контрола на трошоците во роаминг

Ана Ололовска

Подарок мобилен интернет за сите Вип корисници

Наум Локоски

Документарната програма BBC Earth на Vip TV

Ана Ололовска

Оне.Вип со единствена мрежа по спојувањето

Ана Ололовска

Димитар Ковачевски нов извршен директор во Оне.Вип

Ана Ололовска