Над 50 милиони евра поддршка преку ИПАРД и „Млад земјоделец“

Од:

СДСМ со ефикасни мерки обезбедува силна поддршка за земјодлеството, а особено за младите земјоделци.

На располагање се над 50 милиони евра од ИПАРД програмата, како и мерката „Млад земјоделец“.

Во тек е нов повик за млади земјоделци за поддршка од 10.000 евра по корисник, од Националната програма за рурален развој.

Од годинава, за прв пат младите земјоделци добиваат авансна исплата од 40% од грантот веднаш по потпишување на договорот.

Во тек е програмата ИПАРД 3 која нуди дури до 70% кофинасирање во инвестиции.

Мерките на СДСМ ги мотивираат младите земјоделци да инвестираат во својата татковина и им отвораат огромни можности за развој и успех, за поголем принос и профит, соопштуваат пд СДСМ.

Би можело да ве интересира

СДСМ: Oбезбедивме евтина тарифа и субвенционирање на сметките за струјата до 90 отсто

СДСМ: Градоначалникот од ДПМНЕ, Бобан Стефковски зема 1.500 евра плата додека ги задолжува граѓаните на Гази Баба

СДСМ: Градоначалниците на ДПМНЕ земаат 1.500 евра плата, а удираат по џебот на граѓаните

Крајовски: Директорот на „Водовод“ да поднесе оставка бидејќи ја остави Битола без вода за пиење

(ВИДЕО) Николовски: Со СДСМ евтина тарифа на струјата и субвенционирање на сметките до 90 отсто

Горан Наумовски

СДСМ: Со мерката за евтина тарифа едно семејство заштедува 1.000 денари месечно

Горан Наумовски