Краткотрајно исклучување на Блок 3 во РЕК Битола

Од:

Во РЕК Битола утрото дошло до краткотрајно исклучување на Блок 3 од системот, информираат од компанијата.

Причината за исклучувањето e грешка во автоматскиот систем за управување.

Блок 3 повторно е приклучен во мрежа во 12 часот и во моментов работи непречено.

-Производството на АД ЕСМ се одвиваше преку Блок 1 и преку другите производни капацитети, наведуваат од компанијата.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Тендер за набавка на механизација за ископ на јаглен во РЕК Битола

Ана Ололовска

ЕСМ ќе инвестира три милиони евра во хидроелектраната „Вруток“

Ана Ололовска

Заврши капиталниот ремонт на Блок 2 во РЕК Битола,

Ана Ололовска

МЕПСО: Недостигот од електрична енергија не се покрива од увоз

Татјана Ташкова

АД ЕСМ: Државата се снабдува од домашно производство, нема увоз на струја

Татјана Ташкова

Два блока на РЕК Битола испаднаа од системот поради проблеми во трафостаница на МЕПСО