Информативна сесија за започнување сопствен бизнис и поддршка на мали и средни претријатија, старт-ап и спин-оф компании

Од:

Во Иновативниот центар на Факултетот за електротехника и информатички технологии денеска ќе биде одржана информативна сесија за можности за започнување на сопствен бизнис и поддршка на мали и средни претријатија, старт-ап и спин-оф компании.

На информативната сесија ќе учествува претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев, како и деканите на Машинскиот факултет Дарко Данев, на ФИНКИ, Иван Чорбев и продеканот за наука и меѓународна соработка на ФЕИТ, Владимир Дончев.

Би можело да ве интересира

Манчевски го отвори меѓународниот натпревар за роботика и вештачка интелигенција „RoboMac-2020“

А1он

Меѓународен натпревар по роботика и вештачка интелегенција на ФЕИТ

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Николиќ: Државата треба да ги олесни административните процедури, за оние што решаваат да почнат сопствен бизнис

Татјана Ташкова

На ФЕИТ ќе се тестираат 5Г мобилни технологии и системи

Ана Ололовска

На ФЕИТ ќе биде отворена прва лабораторија за тестирање на 5Г

Ана Ололовска

Заврши десеттиот „Робомак 2019“

Ана Ололовска