Годишна конференција за ИПА2 механизмот

Од:

Годишната конференција на ИПА2 механизам за граѓански организации ќе почне денеска во организација на Евротинк – Центар за европски стратегии.

ИПА механизмот претставува мрежа на граѓански организации од Република Македонија, кои се здружени и насочени кон зајакнување на местото, улогата, значењето и капацитетите на граѓанските организации во соодветно и правилно користење на европските фондови и во процесот на пристапување на земјата во ЕУ, преку практикување на партнерството со владините институции и институциите на ЕУ.

Панел-дискусијата треба да поттикне дебатата и соработка меѓу актерите кои се вклучени во процесот на пристапување во ЕУ, како државни така и недржавни, преку подобрување на меѓусебните партнерски односи во искористувањето на европските фондови.

Би можело да ве интересира

Вархеји и одобри на Србија 94 милиони евра, пренаменети од ИПА фондовите

А1он

Милевски: Со ИПА II градиме добрососедски односи преку меѓуграничната соработка со Албанија

Ана Ололовска

Османи: Успешната апсорпција на ИПА средствата е основен двигател на европските перспективи

Ана Ололовска

Со ИПА грант реновирано училиште во кумановско Черкези

Наум Локоски

Инфо сесија за новата Програма за прекугранична соработка меѓу Македонија и Србија

Наум Локоски

Почнува со имплементација Програмата за прекугранична соработка со Србија

Ана Ололовска