zarko lausevic

Магазин

Жарко Лаушевиќ боледуваше од рак на белите дробови

А1он
Жарко Лаушевиќ боледуваше од рак на белите дробови, од кој почина денеска, на 63-годишна возраст. Се лекуваше во КБЦ Бежанијска коса, каде редовно примаше терапија.
Регион

Почина глумецот Жарко Лаушевиќ – по долга борба со тешката болест

Жарко Лаушевиќ почина по долго боледување. Имаше 63 години. Роден е на 19 јануари 1960 година во Цетиње. Гимназијата ја посетувал во Подгорица и на
Регион

Жарко Лаушевиќ во својот дневник од затвор пишува за сексуалното искуство „позади решетките“

А1он
Жарко Лаушевиќ во својот трет роман „Се поминува, па и доживотна“ го обојави својот дневник од времето поминато во затворот Забела, каде што поминал 2
Видео Култура

(ВИДЕО) Жарко Лаушевиќ: Човек никогаш не може да предвиди што ќе му се случи во животот

А1он
По 18 години, актерот Жарко Лаушевиќ е повторно во Скопје. Тој е специјален гостин на филмскиот фестивал „Киненова“, каде што ќе му биде доделено признанието