zagadenost

Македонија

ВИДЕО: Речиси 35 пати поголема загаденост од дозволеното во Скопје по силниот ветер

А1он
Силниот ветер кој што попладнево го зафати Скопје придонесе за екстремно загадување на воздухот во главниот град. Мерните станици на министерството за животна средина покажуваат
Македонија

Висока загаденост на воздухот во Скопје, Битола, Тетово и Куманово

А1он
Станиците за мерење на загаденоста на воздухот утрово покажаа многу висока концентрација на ПМ 2,5 честички во Скопје, Битола, Тетово и Куманово. Највисоки концентрации на
Македонија

(ВИДЕО) Макрадули: Се преземаат мерки за заштита на амбиентниот воздух

А1он
Проширена Интересорска работна група покрај со претставници од државите институции и од граѓанските здруженија, нејзина поголема соработка со локалните самоуправи, паралелна изработка на нова национален