vozacki

Македонија

Спасовски: Нема застој во издавањето патни документи

А1он
Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски при денешната посета во Берово информираше дека поради миграција на системот, вечерва во 21 часот ќе следи мал застој
Македонија

Народен правобранител: Прекинот на издавање лични документи претставува повреда на правата на граѓаните

А1он
Народниот правобранител изразува загриженост во однос на повторниот прекин на издавање на лични документи (лични карти, патни исправи, возачки дозволи и друго) од страна на
Македонија

Ратификуван договорот за признавање на возачките дозволи со Србија

А1он
Собранието на Република Македонија во рамки на 19. седница денеска ги ратификуваше Договорот меѓу македонската и српската Влада за реципрочно признавање на возачките дозволи, како