vasil sterjovski

Македонија

Стерјовски: Се манипулира со пописот во Албанија, македонското малцинството е во опасност да исчезне

А1он
Во очекување на објавувањето на резултатите од пописот од страна на Заводот за статистика, ИНСТАТ, едно од најголемите малцинства во Албанија, македонското, обвинува дека процесот
Македонија

Васил Стерјовски: Македонците во Албанија се уценети од Софија да се попишат како Бугари

Орце Костов
Бугарското здружение „Просперитет“ од Голо Брдо, Албанија кое го предводи извесен Хаџи Пируши, побарало итна средба со претседателот Румен Радев затоа што бугарското малцинство имало
Регион

Стерјовски и официјално кандидат за пратеник на изборите во Албанија

А1он
Централната изборна комисија ја верификува кандидатската листа на Социјалистичката партија за парлемантарите избори што во Албанија ќе се одржат на 25 април и со тоа
Регион

Стерјовски побара гарантирани места за малцинствата во албанскиот парламент

А1он
На денешната пленарна седница на албанскиот Парламент, пратеникот од Македонска алијанса за европска интеграција, Васил Стерјовски, побара во новиот изборен законик да се вметнат загарантирани
Регион

Васил Стерјовски во албанскиот Парламент: „Бугарскиот амбасадор во Тирана, ветил компјутери и барал изучување на бугарскиот јазик во Пустец“

А1он
Македонската заедница во Албанија, според пратеникот на „Македонска алијанса за европска интеграција“, изминатите години, се соочува со растечки тренд и континуирани напори на бугарските власти