ustaven sud

Македонија

Тодоров: Уставниот суд да одбие да расправа за уставноста на СЈО и предметот да им го врати на политичарите

А1он
Народно движење за Македонија поднесе најавената Иницијатива до Уставниот суд за заштита на јавниот интерес со предлог решенија за излез од кризатa во земјата во
Македонија

(ВИДЕО) Шилегов: Уставниот суд да покаже дека правдата може да биде поважна од желбите на Груевски

А1он
На седницата закажана за утре, Уставниот суд има можност да се изјасни околу иницијативата за оценување на уставноста на Законот за Специјално јавно обвинителство.Еве шанса
Видео Македонија

(ВИДЕО) Шилегов: Уставниот суд веднаш да се изјасни за Законот за СЈО

А1он
Уставниот суд треба веднаш да се изјасни околу иницијативата за оценување на уставноста на Законот за Специјално јавно обвинителство. Правдата и борбата против криминалот и
Македонија

Поведена постапка за одредби од Законот за административни службеници

А1он
Уставниот суд денеска поведе постапка за оценување на уставноста на одредби од Законот за административни службеници, кои предвидуваат вработените административни службеници до раководното лице во