urivanje

Видео Македонија

ВИДЕО: Стојменов вторпат се самоурива кај „Беко“, ќе поднесе ново барање за градба

Маја Илиевска-Пачемска
Центарот на Скопје трет ден татни од багер што ги урива дивоизградените столбови на поранешниот хотел ТЦЦ „Плаза“ на местото на некогашната стоковна куќа „Беко“.
Македонија

Градоначалникот на Чаир подготвен повторно да се урива ако пред „Мавровка“ не се изгради објект од метална конструкција

Маја Илиевска-Пачемска
Доколку сопственикот на кафулето „Фонтана“ пред деловно-трговскиот центар „Мавровка“ повторно излезе од габарит и изгради нешто што не му е дозволено, градоначалникот на Чаир, Висар
Македонија

Архитекти и скопјани: Она што е Ајфеловата кула за Париз, за Скопје е Универзална сала

Маја Илиевска-Пачемска
Група архитекти и жители на Скопје бараат градоначалникот Петре Шилегов да го смени планот за уривање на Универзална сала, да го обнови не само објектот