ujp

Македонија

УЈП во 84 маркети на „КАМ“ пребројува шеќер, зејтин, брашно, се утврдува дали залихата е иста како во сметководствената евиденција

Кристијан Ландов
Во 84 маркети на „КАМ“, втор ден инспектори од Управата за јавни приходи, пребројуваат роба. Се проверува дали залихите кои ги имаат во магацините, се
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: УЈП удри по ситните трговци, затвора мали продавници, додека големите никој не ги чепка

А1он
Изминатите неколку дена УЈП предводено од партискиот кадар на СДСМ, Сања Лукареска врши брутална хајка врз најситните трговци и продавници, додека големите трговци никој не
Економија

Лукаревска: Ги отфрлам сите шпекулации дека ќе се укине проектот Мој ДДВ

А1он
Директорката на Упавата за јавни приходи (УЈП) Сања Лукаревска како шпекулација ги оценува тврдењата дека ќе се укине прекотот Мој ДДВ и посочува дека преку
Економија

ВИДЕО: Во 2020 година скопјанка остварила најголем годишен доход – 453,1 милиони денари, највисока плата имал стружанец

А1он
Во 2020 година скопјанка остварила најголем годишен доход по сите основи од годишната даночна пријава, највисока плата имал стружанец, тетовец имал најголем доход од игри
Економија

(ВИДЕО) Лукаревска: До 4 октомври 5.713 обврзници немаат исплатено плати на вкупно 14.829 вработени

А1он
Годинава, заклучно со 4 октомври, 5.713 обврзници немаат исплатено плати на вкупно 14.829 вработени, информира директорката на Управата за јавни приходи (УЈП), Сања Лукаревска. –
Економија

Лукаревска: Изречени се повеќе од 400 глоби за неиздавање фискални сметки

А1он
Управата за јавни приходи (УЈП) по завршувањето на најголемиот бран на Ковид кризата спроведе огромен број на контроли кај даночните обврзници за неиздавање фискални сметки
Економија

УЈП правела техничко доусогласување, ќе се исплатат и останатите средства од „Мој ДДВ“ за првото тримесечје

А1он
Вкупно 313.473 граѓани заклучно со вчера добиле поврат на ДДВ за првото тримесечје од годинава со што се реализирани 392.105.912 денари. Како што рече денеска
Економија

Државната помош за февруари и март ја злоупотребиле 181 работодавач, не дале плати на 753 вработени

А1он
До 31 мај 2021 година плата на своите вработени не им дале вкупно 181 работодавач кои добиле финансиска поддршка од државата за февруари и март.