ginekolozi

Македонија

Двајца битолски гинеколози обвинети за смртта на новороденче, задоцниле со породувањето

А1он
По спроведена претходна постапка, јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Битола поднесе Обвинителен предлог против две лица за кривично дело – Тешки дела против здравјето
Македонија

Гинеколозите од болниците ќе можат да ординираат како матични таму каде што има недостиг

А1он
Во тек се разговори за да се овозможи гинеколозите кои работат во болниците да ординираат како матични гинеколози и на други места каде што има