thp

Македонија

ТХП: Законот за употреба на јазици да се имплементира според резултатите од пописот

А1он
„Партијата за движење на Турците (ТХП) од самиот почеток со будно око го следи процесот на попис. Задоволувачки факт е што после две декади Р.
Македонија

ТХП: Нема да соработуваме со тие политички чинители кои со своите анти-ЕУ, анти-НАТО, антидемократски ставови ја загрозуваат иднината на С. Македонија

А1он
Како демократски, одговорен и транспарентен политички субјект, Партијата за движење на Турците (ТХП), со будно око ги следи политичките случувања кои можат да бидат исклучително
Македонија

Партијата за движење на Турците поддржува заеднички претседателски кандидат

А1он
„Како водечка партија на Турците во Република Северна Македонија, пред извесно време излеговме со повик до другите турски партии и ја застапувавме идејата за заеднички
Македонија

Движењето на Турците со свој предлог за претседателски кандидат

Партијата за Движење на Турците во Македонија (ТХП) под мотото „единство и солидарност“, во Ресен одржа вонреден тематски конгрес. „Во регионот каде што се потпиша
Македонија

Бошњаковски: Одговорот за барањето за разрешување на Аднан Ќахил треба да се бара кај политичките субјекти

А1он
Владиниот портпарол Миле Бошњаковски во врска со барањето на Партијата за движење на Турците да биде разрешен министерот без ресор Аднан Ќахил, кој е исклучен
Македонија

Ибрахим: Турците масовно ќе го поддржат референдумот

А1он
Партијата за Движење на Турците во Македонија (ТХП), вечерва со митинг во Ресен ја заокружи кампањата за претстојниот референдум на 30-ти септември. „Митингот кој помина