ibrahim

Македонија

Ибрахим: Турците масовно ќе го поддржат референдумот

А1он
Партијата за Движење на Турците во Македонија (ТХП), вечерва со митинг во Ресен ја заокружи кампањата за претстојниот референдум на 30-ти септември. „Митингот кој помина
Македонија

Ибрахим: Опозицијата десет години се хранеше од меѓуетничка омраза и ксенофобија, а денес собираат политички поени на грбот на заедниците

А1он
Енес Ибрахим од Партијата за движење на Турција – ТХП денеска на прес-конференција изјави дека би било смешно да не беше трагично што опозицијата ги
Македонија

Ибрахим: Во изминативе 16 години, Охридскиот рамковен договор не беше во служба на Турците во Македонија

А1он
Во пресрет на 16 години од потпишувањето на Охридскиот Рамковен Договор, корисно е да се направи една кратка рецензија на изминатиов период од гледна точка
Македонија

Ибрахим: Со вакви конципирани буџети невозможно е да се создаде мултиетничка држава.

А1он
Планираниот ребаланс на буџетот нема да донесе ништо позитивно за Македонија и за Турците во Македонија. 10 години владата на Вмро-Дпмне и ДУИ ги става