tetovo

Македонија

Во Тетово и Гостивар по петти пат протести против поскапувањето на струјата

А1он
Во Тетово вечерва се одржа петтиот по ред протест на граѓанската иницијатива „Доста е“ поради зголемувањето на цената на електричната енергија. По повикот на социјалните
Македонија

Советот на Општина Тетово усвои детални урбанистички планови кои беа двапати одложувани

А1он
Советот на Општина Тетово по две одложувања ги усвои деталните урбанистички планови за Урбан блок бр.57 и Урбан блок бр. 8 за кои имаше реакции
Македонија

Проблемите на тетовскиот водовод датираат уште од планирањето во 1924 година

А1он
Проблемите на тетовскиот водовод според историските податоци се јавуваат уште во фазата кога и не постоел, односно во перидот на создавање на планот за градење
Македонија

Редици луѓе пред банките во Тетово за нови трансакциски сметки

А1он
Редици луѓе без растојание има пред сите банки во Тетово, претежно пензионери и други лица кои сакаат да отворат нови трансакциски сметки откако пропадна Еуростандард
Македонија

Полицијата го уапси лицето кое ги запали возилата на ЕВН во Тетово

Кристијан Ландов
Пожарникарите во Тетово во текот на ноќта интервенирале на две запалени возила, сопственост на компанијата ЕВН Македонија, на две одвоени локации во градот, а сторителот