sojuz na stopanski komori

Економија

Македонски Квалитет 2023 : Македонските успешни компании се нашите најдобрите амбасадори

А1он
Десет компании кои според строгите критериуми се квалификуваа и ги исполнија овие услови преку нивните преставници денес го добија престижното Признание ,,Македонски квалитет 2023,, кое
Економија

Ѓорѓиевски: Да им се помогне на земјоделците за пченицата, производната цена е двојно повисока од пазарната

А1он
Сојузот на стопански комори (ССК) смета дека треба да им се помогне на земјоделците во однос на откупната цена на пченицата. Како што изјави денеска
Економија

Сојузот на Стопански комори на Македонија и Македонска берза АД заеднички го поддржуваат бизнис секторот со инвестициски проекти

А1он
На 28 март 2023 година, во просториите на Македонска берза АД Скопје, Главниот извршен директор на берзата, Иван Штериев, заедно со неговиот тим одржаа работна
Економија

Собранието на Комора на геодети усвои Декларација за унапредување на геодетскиот сектор

А1он
Собранието на Комората на геодетски друштва усвои Декларација за развивање и унапредување на приватниот гоедетски сектор со која ќе бара од државните институции поддршка за
Македонија

ПЕРПЕТУУМОБИЛЕ СЕКЈУРИТИ е еден од добитниците на престижното признание за Македонски квалитет за 2022 година

А1он
Во организација на Сојузот на стопански комори на Македонија, а под покровителство на Претседателот Стево Пендаровски, на 23.12.2022 година, со свечен настан беа доделени овогодинешните
Економија

Сашо Дукоски е избран за нов претседател на Трговска комора

А1он
Сашо Дукоски е новиот претседател на Трговска комора при Сојузот на стопански комори на Македонија, кој беше едногласно избран на седница на Собранието. Фокусот на
Македонија

Ангелоски: Итно укинување на бирократските процедури за инсталирање обновливи извори, вишок се

Маја Илиевска-Пачемска
Заштита од ценовните шокови е можна со зголемување на домашното производство и на енергенти и на прехранбени производи, смета Трајан Ангелоски, претседател на Сојузот на
Економија

Скопје доби регионален Центар за извонредност на стручно образование и зелени иновации

А1он
На Машинскиот факултет – Скопје, при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ се отвори нов Центар за извонредност во стручно образование и обука за зелени иновации,
Економија

Сојузот на стопански комори ќе добие тројца нови потпретседатели

А1он
Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија м-р Трајан Ангелоски утврди предлог до Управниот Одбор за избор на нови потпретседатели на Сојузот, м-р Горан
Економија

Проф. д-р Орце Симов е нов претседател на ИКТ Комора

А1он
Проф. д-р Орце Симов е нов претседател на Комора за информатичко-комуникациска технологија и услуги при Сојузот на стопански комори на Македонија, кој беше избран на