komisija za zastita na konkurencija

Економија

Битиќи ќе поднесе преставка до КЗК за да се провери дали трговците здружено ги зголемувааат на цените на производите

А1он
Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи најави дека во вторник во Комисијата за заштита од конкуренција лично ќе достави претставка за да се провери дали
Uncategorized Економија

Бектеши: Комисијата за заштита на конкуренцијата не презема мерки за цените, а поминавме неколку кризи

Орце Костов
Министерот за економија Бектеши информираше дека во делот на заштита на потрошувачите започнат е процес за зајакнување на надлежностите на Комисијата за заштита од конкуренцијата,