socijalni slucai

Македонија

Едногодишно ослободување од плаќање комунални сметки за социјалците од Кавадарци

А1он
Социјалните случаи од Кавадарци, се ослободуваат од плаќање на сметки за комунални услуги, за период од една година, одлучи Советот на општината. Ослободувањето се однесува
Македонија

(ВИДЕО) Политиката ги подели и социјалните случаи: Комуњарко, ќе те запалам сосе барака

А1он
Дека политиката ги подели сите граѓани се доказ и социјалните случаи, чии бараки ќе во вторник ќе бидат урнати, а на нивно место ќе никне
Македонија

(ВИДЕО) Потресна исповед на најсиромашните: Еднаш ни го урнаа домот, сега ќе ни ја урнат и оваа барака

А1он
Државата одлучи да ги урне бараките на социјалните случаи, па така тие ќе останат без покрив над главата. На местото на бараките ќе се гради