seksualna zloupotreba

Свет

Поранешeн германски бискуп и неговиот брат свештеник обвинети за сексуална злоупотреба

А1он
Денес беа објавени документи кои го обвинуваат кардиналот Франц Хенгсбах (поранешен бискуп на Есен и еден од најпознатите теолози на повоена Германија) за сексуална злоупотреба
Видео Македонија СКЕН

(ВИДЕО) Се повеќе случаи на педофилија и силување малолетници – Безбедни ли ни се децата?

Над 300 осудени за педофилија и сексуално злоставување на малолетници кај нас. Најголем број случаи се од Скопје. Само за еден месец неколку случаи ја
Свет

Папа Франциск: Се срамам поради неспособноста на Католичката црква да се справи со злоупотребата на деца во Франција

А1он
Папата Франциск изрази денеска срам повторувајќи го тоа неколкупати, по објавувањето на извештајот за педофилија во рамки на Католичката црква во Франција. – Сакам да
Македонија

Европски ден за заштита на децата од сексуална експлоатација и сексуална злоупотреба

А1он
Сексуалната експлоатација и сексуалната злоупотреба на деца може да се случи преку интернет, по телефон, на улица или преку веб камера, дома или во училиште.