sasa

Македонија

САСА ја поправи и зајакна оштетената брана и започна со чистење на Каменичка река

А1он
Од рудникот САСА соопштија дека успешно ја завршиле поправката на оштетениот насип на хидро-јаловиштето број 4 и ги направи сите инженерски прилагодувања со кои се
Македонија

Глоба од 50.000 евра за САСА, 15.000 евра за одговорното лице и спроведување мерки по истекот на јаловиштето

А1он
Рудникот САСА ќе плати глоба и ќе спроведе девет мерки по истекот на јаловишен материјал во Каменичка Река на 14-ти овој месец. Од Министерството за
Македонија

Заштитата на животната средина приоритет за рудникот Саса

А1он
Делегација предводена од заменик-министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули, престојуваше во работна посета на рудникот за олово и цинк Саса. Генералниот директор
Економија

САСА ќе стипендира студенти по рударство, геологија и животна средина на УГД Штип

А1он
Рудникот за олово и цинк САСА во учебната  2018/19 година ќе стипендира 20 студенти на Факултетот за природни и технички науки при Универзитетот „Гоце Делчев“
Економија

Олег Телној ја презема функцијата генерален директор на рудникот САСА

А1он
Функцијата генерален директор на рудникот за оволо и цинк САСА од Македонска Каменица од 17 мај ја извршува Олег Телној, информираат од Централ Азија Металс.
Економија

Потпишан договорот меѓу раководството на САСА и синдикатите за зголемување на платите на сите вработени

А1он
Мултиетничкиот синдикат за образование (МЕСО), Сојузот на синдикати на Македонија и Рудникот за Олово и цинк Саса потпишаа спогодба согласувајќи се на понудата за зголемување
Економија

МЕСО задоволни од договореното зголемување на платата во САСА

А1он
Мултиетничкиот синдикат на образованието во Скопје – МЕСО изразува задоволство од вчерашното потпишување на спогодбата за зголемување на платата на рударите на САСА Македонска Каменица.