rudnik sasa

Економија

Шахпаска: Работиме на измени во законското решение со кое рударите со вкупен стаж од 40 години ќе одат во пензија

А1он
Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска денеска беше во посета на Рудникот за олово и цинк – Саса во Македонска Каменица. По средбата
Македонија

САСА ја поправи и зајакна оштетената брана и започна со чистење на Каменичка река

А1он
Од рудникот САСА соопштија дека успешно ја завршиле поправката на оштетениот насип на хидро-јаловиштето број 4 и ги направи сите инженерски прилагодувања со кои се
Македонија

Глоба од 50.000 евра за САСА, 15.000 евра за одговорното лице и спроведување мерки по истекот на јаловиштето

А1он
Рудникот САСА ќе плати глоба и ќе спроведе девет мерки по истекот на јаловишен материјал во Каменичка Река на 14-ти овој месец. Од Министерството за