sadu

Македонија

САДУ: Манчевски да го исполни ветеното и да ги вклучи синдикатите во функционалната анализа

А1он
Синдикатот на администрација и државна управа (САДУ) бара министерот за информатичко општетсво и администрација Дамјан Манчевски да го исполни ветувањето за вклучување на синдикатите во
Македонија

САДУ ги поддржува барањата за повисоки плати на вработените во ФЗО и потпишување нов колективен договор

А1он
Синдикалната организација на Фондот за здравствено осигурување при Синдикатот за администрација и државна управа на Македонија – САДУ соопшти дека ги поддржуваат барањата на синдикатот
Економија

Прв конгрес на САДУ, ќе се бира нов претседател

А1он
Синдикатот за администрација и државна управа на Македонија при Конфедерацијата на слободни синдикати денеска го одржува првиот Конгрес на кој ќе биде избран нов претседател
Македонија

Кривичен суд: Наводите на САДУ се невистини и шпекулации

А1он
Кривичниот суд Скопје ги оценува како невистини и шпекулации наводите изнесени од Синдикатот за администрација и државна управа на Македонија (САДУ) дека се вршат притисоци
Македонија

САДУ: Имаме притисоци да се стопира најавениот штрајк во Основниот суд Скопје 1 Скопје

А1он
Синдикатот за администрација и државна управа на Македонија (САДУ) тврди дека после најавите оти од 5 март ќе почне штрајк во Основниот суд Скопје 1
Македонија

САДУ предлага измени и дополнувања на Законот за извршување санкции

А1он
Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија (САДУ) поднесе предлог измени и дополнувања на Законот за извршување на санкциите со кои бара измени во
Македонија

САДУ реагира на одлуката ретроактивно да се зголемат додатоците за плата на Судскиот буџетски совет и судиите

А1он
Синдикатот на администрацијата и државната управа (САДУ) при Конфедерацијата на слободни синдикати денеска реагираше на најновата одлука на Судскиот буџетски совет со која ретроактивно членовите