Rover

Македонија

(ВИДЕО) Калајџиев: Со монтирањето на „Кампања“ и „Ровер“ власта го жртвуваше судството

А1он
Исклучување на јавноста, лесно издадените ПИМ мерки кои укажуваат дека судот учествува во „политички монтировки“, агент провокатор, процеси добиени со заштитени сведоци. Сето ова укажува
Македонија

Материјалите за Љубе Бошкоски однесени кај Катица Јанева

А1он
Прислушувани материјали за случајот “Ровер“ односно местење и нарачување на судски процес за Љубе Бошкоски понеделникот беа однесени кај специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева. Материјалите
Македонија

ОМ: Повлечена е Јавната Обвинителка за РОВЕР

А1он
„Денешното повлекување на Јавната Обвинителка за случајот Ровер јасно ја покажа вистинската основа за монтираниот случај за Претседателот на ОМ, Љубе Бошкоски. Уште во текот
Македонија

Бошкоски извади транскрипти во судницата, обвинителката се откажа, се чека на Катица Јанева

А1он
Екс министерот Љубе Бошкоски во судницата на рочиште за процесот „Ровер“ извади транскрипт и аудио материјал со докази дека и „Ровер“ е полициско-политички прогон со
Видео Македонија

Што содржат прислушуваните материјали за „Ровер“?

А1он
Одбраната во предметот „Ровер“, во кој е обвинети и поранешниот министер за внатрешни, Љубе Бошкоски, тврди дека постојат 18 транскрипти, или еден час разговори, кои
Видео Македонија

ВИДЕО: Одбраната на Бошкоски бара прекин на судењето и „Ровер“ да премине во рацете на Јанева

А1он
Постојат информации, кои се доставени до нас, дека повеќе лица кои учествувале во овој процес, не можам да ги именувам лицата, но содржани се во
Македонија

Бошкоски со повик до Катица Јанева да ги отвори „Ровер“ и „Кампања“

А1он
Љубе Бошкоски ја напушти судницата и порача дека не може да му суди судијата Илија Трпковбкој од почеток до крај е инволвиран во местењето и
Македонија

Пресудата за „Ровер“ според Апелација била нејасна и неразбирлива

А1он
Апелациониот суд ја укинал пресудата по предметот „Ровер“ од причина што содржела недостатоци, била нејасна и неразбирлива. Дополнително Апелација наведува дека судскиот совет не ги
Македонија

„Ровер“ падна на Апелација, притворените излегуваат од затвор

А1он
Судскиот предмет „Ровер“ за убиството на Марјан Тушевски е повторно вратен од страна на Апелациониот суд, дознава А1он. Во затворите пристигнала наредба веднаш да се