restrikcii

Економија

Србија донесе препораки за заштеда на струјата за 15 отсто

А1он
Министерството за рударство и енергетика на Србија денеска донесе препораки до државната администрација, единиците на локалната самоуправа, државните претпријатија, стопанството и домаќинствата да ја намалат
Свет

Француската премиерка предупреди на можни рестрикции престојната зима

А1он
Француската премиерка Елизабет Борн ги предупреди денеска раководствата на компаниите за ризик од рационализирање на енергијата во текот на зимата, повикувајќи ги да преземат чекори
Свет

И Велика Британија со можни рeстрикции на струја во текот на зимата

А1он
Велика Британија подготвува планови за организирани прекини на струја за индустријата и домаќинствата во текот на зимата, кога ниските температури би можеле да се совпаднат
Македонија

Пазарна инспекција ги стопира одморите, околу Нова година на терен 120 инспектори

Маја Илиевска-Пачемска
Државниот пазарен инспекторат се организира за зајакнати контроли околу Нова година, по денес предложените мерки за работа на угостителските објекти до 18 часот во периодот