privaten sektor

Македонија

(ВИДЕО) Манчевски: Не сакаме некој да остане без работа со трансфер на државната администрација кај приватниците

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, ја уверува јавноста дека не сака луѓе да останат без работа и да има жртви на процесот
Македонија

Манчевски: Префрлањето на администрацијата во приватниот сектор нема да биде политички отстрел, пакет-мерките готови до крајот на годинава

Маја Илиевска-Пачемска
Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, најави дека до крајот на годината ќе ги предложи пакет-мерките за префрлање делови од државната администрација во