obrasci

Македонија

МВР за време на вонредната издало 45.000 пасоши, одлука за отворање на границите следната недела

Маја Илиевска-Пачемска
Од почетокот на вонредната состојба досега Министерството за внатрешни работи издало речиси 45.000 пасоши. Од Министерството велат дека е надмината пасошката криза од почетокот на
Македонија

Спасовски за кривичната за пасошите: Јас сум тука, истражни органи има, не бегам од одговорноста ако е моја

Маја Илиевска-Пачемска
Техничкиот премиер, Оливер Спасовски, ги повика истражните органи да утврдат дали одговорноста за пасошката криза е негова кога минатата недела техничкиот министер за внатрешни работи,
Македонија

Чулев формирал комисија која ќе одобрува пасоши за итни потреби, ги повика граѓаните да аплицираат

Маја Илиевска-Пачемска
Граѓаните што имаат итна потреба од пасош треба да поднесат барање за ургенција заедно со барањето за пасош. Комисија од Министерството за внатрешни работи ќе