naroden pravobranitel

Македонија

Народниот правобранител бара поголема заштита на децата од насилство

А1он
Народниот правобранител Иџет Мемети бара од надлежните институции брзо и ефективно да преземат мерки во врска со последните настани на територијата на Скопје, во кои жртви на
Македонија

Мемети: Се зголемува бројот на граѓани кои бараат заштита од Народниот правобранител

А1он
Народниот правобранител Иџет Мемети во Неделното интервју на Радио Слободна Европа изјави дека продолжува трендот на зголемување на бројот на граѓаните кои бараат заштита од
Македонија

Мемети: Правото на штрајк е загарантирано но треба и правила на однесување

А1он
Народниот правобранител Иџет Мемети  вели дека уставно е загарантирано   правото на штрајк на  секој граѓанин, но потенцира,   сепак треба да се има правила на однесување.
Македонија

Мемети одликуван со Орден за граѓански заслуги од Хуан Карлос Први

А1он
На народниот правобранител,  Иџет Мемети, на посебна свеченост што се одржа во резиденцијата на амбасадата на Кралството Шпанија,  заменик амбасадорот на оваа земја г-ѓа Естер