mzsp

Македонија

Македонија го одбележува Светскиот ден на водите

А1он
Со повеќе активности денеска во Македонија ќе биде одбележан Светскиот ден на водите, 22 Март. Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП) организира конференција
Македонија

МЖСП: Со реформите во секторот води ќе се подобрат услугите за граѓаните

А1он
Подобрување на квалитетот на услугите од секторот води коишто граѓаните ги добиваат од јавните комунални претпријатија, а со тоа и зголемување на ефикасноста на истите
Македонија

МЖСП предлага мерки до Владата за намалување на загадувањето

А1он
Воведување сообраќаен режим пар-непар, односно предлог за измена на законот за безбедност на сообраќајот на патиштата и Владата да ги задолжи сите државни и јавни