megjasi

Македонија

Деца од Битола на средба со Радев без дозвола од родителите: Злоупотреба за политички цели, тврдат од Меѓаши

Орце Костов
Откако раководството на „Битолски Монмартр“ однесе деца од Битола во Бугарија на средби со актуелниот бугарски претседател Румен Радев и со Симеон Втори, поранешен премиер
Македонија

На СОС-телефонот на „Меѓаши“ лани 240 јавувања, двојно повеќе од годината пред тоа

А1он
На СОС-телефонот при Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“ изминатата година се регистрирани 240 јавувања, што е двојно повеќе од годината пред неа и има
Македонија

„Меѓаши“ го промовираше прирачникот „Позитивно родителство“

А1он
Прирачникот за родители и старатели „Позитивно родителство“ е промовиран денеска од страна на Детската амбасада Меѓаши. Прирачникот е финансиран од програмата „Save the Children“ а
Македонија

„Меѓаши“ го промовираше зборникот „Кон мировното образование“

А1он
Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“ денеска го промовираше зборникот „Кон мировното образование“, што има за цел придонесување кон зголемување на знаењата за нивната Програма
Македонија

Регистрирани 107 дојави за прекршување на детските права на СОС телефонот во „Меѓаши“ во 2018-та

А1он
Вкупно 107 дојави за прекршување на детските права се регистрирани на СОС телефонот за деца и млади во текот на 2018 година. Најкарактеристични податоци што
Македонија

Кампања против насилството меѓу децата

А1он
Детали за започнување на кампања против меѓуврсничко насилство/булинг и одбележувањето на Светскиот ден на мирот со мировен марш, годинава посветен, исто така, на меѓуврсничкото насилство,