ljutkov

Македонија

(ВИДЕО) Љутков до Костадиновска: За реализација на фестивалот во Приштина одвоивте 30.000 евра

А1он
Реакциите на јавноста со објавувањето на Годишната програма за култура не стивнуваат! Бидејќи не е јавно соопштено, новост е дека вчера, имињата на комисиите се
Македонија

СДСМ: Лагите на Љутков и ДПМНЕ се параван за покривање на неговите хонорари и хонорарите на неговата сопруга,

А1он
Овие денови јавноста сведочи колку ревносно претседателот на комисијата за култура на ДПМНЕ клевети млади уметници и манипулира за проектите кои ги поддржува надлежното Министерство
Култура

Љутков: Власта со Предлог законот за култура го брише националниот интерес како категорија и зборот македонска култура

А1он
Во Кинотеката на Македонија се одржа јавна дебата за најновиот Предлог – закон за култура организирана од Министерството за култура кое е и главен предлагач
Македонија

(ВИДЕО) Љутков: Оваа година 5 милиони евра помалку за култура во годишниот конкурс за финансирање на проекти од национален интерес

А1он
Ако мислевме дека резултатите од конкурсот за финансирање на проекти од национален интерес во културата за 2022 се најлоши до сега, сме се излажале. Има