kulturno nasledstvo

Култура

Скопскиот Аквадукт ќе добие највисока државна заштита

А1он
Владата на Република Северна Македонија, на предлог од Управата за заштита на културното наследство и по мислењето на Националниот совет за културно наследство, на денешната
Македонија

Обвинение за осум „трговци“ со културно наследство

А1он
По повеќемесечна истражна постапка, надлежниот обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција денеска до Основниот кривичен суд во Скопје поднесе