krazba na struja

Македонија

Семејство од Студеничани контролира кој ќе има струја во селото: Блокира улици за да не влезат екипи на ЕВН

Орце Костов
Два нисконапонски изводи во скопското село Студеничани во моментов се без напојување како резултат на преоптоварување поради кражби и неконтролирано користење на електрична енергија во
Македонија

Тројца арачиновци краделе струја и оставиле 160 жители во мрак: ЕВН шести ден спречен да го поправи дефектот

Орце Костов
Шести ден по ред компанијата за дистрибуција на електрична енергија ЕВН не може да го поправи дефектот во Арачиново настанат од тоа што тројца граѓани