kniga

Култура

„Македонски народни песни од Разлошко“ од Серафим Бојанов

А1он
Издавачката куќа „Камелеон“ од Скопје ја објави книгата „Македонски народни песни од Разлошко“ од Серафим Бојанов во редакција и со предговор на д-р Марко Китевски.
Култура

Благодарници за 22 писатели за половина век членување во ДПМ

А1он
Дваесет и двајца истакнати македонски писатели ќе добијат благодарнци за педесетгодишно членување во Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ). Во знак на признателност за вредностите
Култура

Лидија Димковска член на жирито за престижната светска награда „Збигњев Херберт“

А1он
Македонската поетеса Лидија Димковска ќе биде член на Меѓународното жири за престижната светска награда „Збигњев Херберт“, која во чест на овој голем полски поет од
Култура

Објавен романот „Жонглирање со животот во слободен пад“ на Сара Трајковска

А1он
Издавачката куќа „Дијалог“ од Скопје го објави романот „Жонглирање со животот во слободен пад“ од Сара Трајковска. Делото, според издавачот, претставува своевидна космолошка и онтолошка студија
Култура

Промовиран првиот роман на Веле Смилевски „Полицајка в кревет“

А1он
„Полицајка в кревет“, првиот роман на писателот Веле Смилевски,  беше промовиран денеска во Клубот Матица во Скопје. Овој роман е во издание на „Дијалог“ од Скопје, и